Teneo

Dentsply Sirona – Beskompromisan pristup

Samo najbolje je dovoljno dobro. Možete postići savršeno harmoničan rad samo ako Vi i Vaša stomatološka jedinica međusobno optimalno komunicirate. Iz tog razloga, Teneo odgovara svim Vašim naredbama automatski i individualno. Pažljivo odabrane značajke pomažu Vam u svakodnevnom radu. Komforne značajke osiguravaju da se Vaši pacijenti osjećaju više relaksirano kroz cijeli tretman kako biste se mogli u potpunosti fokusirati na Vaš rad.

Teneo liječnički element

Liječnički element

Kako biste se u potpunosti fokusirali na Vaše pacijente, Teneo i njegov motorizirani liječnički element na kliznoj traci stavljaju Vam sve na vrške prstiju. Pritiskom na nožnu papuču element se automatski primiče k Vama kako biste mogli raditi ergonomski i bez napora.

Integrirane opcije

Stomatološke jedinice osmišljene su kako bi pojednostavnile radni proces. Da bi to bilo moguće morate imati jedinicu čije funkcije su studiozno prilagođene Vašim radnim navikama – a ne obrnuto. Stoga Teneo dolazi u Vašu ordinaciju sa nizom već implementiranih funkcija. Korisničko sučelje se može u potpunosti prilagoditi kako biste primijenili cijeli raspon modaliteta terapija.

Taneo implantološki sistem

Implantologija

Prilagodite Teneo Vašim specifičnim potrebama odabirom implantološkog sistema iz integrirane knjižice. Važni parametri poput brzine, okretnog momenta i količine rashladne tekućine uvijek su pod Vašom kontrolom. Za automatski, efikasan i sterilan rad.

taneo strojna endodoncija

Strojna endodoncija

Precizna kontrola okretnog momenta, integrirani apeks lokator sa prikazom na ekranu ili monitoru, unikatna knjižica sa bibliotekom endo instrumenata optimiziraju Vaš rad nudeći maksimalnu kliničku sigurnost. Teneo podržava sve recipročne instrumente kao što su Wave One, Wave One Gold, Reciproc i Reciproc blue.

Taneo digitalni otisak

Digitalno skeniranje otiska

Teneo nudi integriranu opciju CEREC Omnicam kamere na pomičnom nosaču koji omogućuje brzo i ergonomsko uzimanje digitalnih otisaka. Integrirani grijač glave kamere sprječava zamagljivanje leće u ustima pacijenta dok monitor na stupu reflektora omogućuje optimalan nadzor skeniranja.

Taneo multimedija

Komunikacija sa pacijentima

Uz kameru sa autofokusom i superiornom rezolucijom i monitorom montiranom na stupu reflektora ili na pomičnoj ruci, konzultacije s pacijentima biti će lakše no ikada. Multimedijske datoteke mogu se odabirati direktno preko predivnog 7” EasyTouch ekrana.

Taneo RTG dijagnostika

RTG dijagnostika

Heliodent Plus intraoralni RTG može se integrirati u stup reflektora čime se dobiva na prostoru i ergonomiji a XIOS XG Supreme USB intraoralni senzor može se priključiti na USB priključak koji se nalazi na asistentskom ili liječničkom elementu.

Efikasan rad

Vaš svakodnevni naporni rad ključ je uspjeha Vaše ordinacije. Teneo je osmišljen kako bi Vam konstantno potpomagao u radu. Samo ako radite efikasno i ergonomski, Vaši će pacijenti dobivati puni raspon Vaših profesionalnih mogućnosti. Uz automatske i motorizirane opcije, Teneo će direktno podržavati Vaš rad i Vaše pacijente – a sljedeći korak u zahvatu je udaljen samo jedan mali pomak.

Taneo naslon za glavu

Motorizirani naslon za glavu

Automatski pomiče glavu pacijenta u željeni položaj, nježno i bez napora. Pomaže Vam u pronalasku optimalnog radnog položaja za najoptimalniji pristup ustima. Visina i inklinacija naslona mogu se mijenjati putem nožne pedale, korisničkog sučelja ili ručno.

Taneo motorizirana pljuvačnica

Motorizirana pljuvačnica

Pljuvačnica je motorizirana i primiče se prema pacijentu. Njezina pozicija može se programirati što pomaže u brzim i sigurnim postupcima.

Taneo bežična nožna pedala

Bežična nožna pedala

Nožnom pedalom možete kontrolirati sve funkcije stolice bez potrebe za diranjem ekrana na liječničkom elementu. Čim sjednete, pritiskom na pedalu liječnički element se automatski primiče k Vama kako biste započeli sa radom.

Izuzetan komfor

Za mnoge pacijente posebice je važno da se osjećaju cijenjeno i da se uzmu u obzir njihove individualne potrebe za komforom. Tehnologija u Teneu nenametljivo pomaže u tome. Pacijenti koji osjećaju da su u dobrim rukama imati će povjerenje u Vas i ostati će Vam vjerni.

Taneo presvlaka

Lounge presvlake

Mekane, ugodne površine s podebljanim punjenjem za najbolju relaksaciju. Oblikovane površine omogućuju savršeno pozicioniranje i daju Vašoj ordinaciji osjećaj ekskluzivnosti.

Taneo funkcija masaže

Funkcija masaže i lumbalne potpore

Kako bi se Vaši pacijenti osjećali ugodno čak i kod duljih zahvata, funkcija masaže i lumbalne potpore kralježnice aktivno će pridonijeti najboljoj relaksaciji Vaših pacijenata.

Taneo OrthoMotion i ErgoMotion

OrthoMotion i ErgoMotion

OrthoMotion funkcija omogućuju pomicanje naslona za leđa i sjedišta pod konstantnim kutom štiteći lumbalni dio kralježnice posebice kod starijih pacijenata. ErgoMotion omogućuje ergonomsko pomicanje naslona za leđa i sjedišta kao se kralježnica pacijenta ne bi naprezala prilikom pozicioniranja.

Korisnički paketi

Funkcionalni dodaci osnovnoj opremi. Paketi se mogu kombinirati.

https://www.dentsplysirona.com/en/explore/treatment-centers/intego/basic-unit/equipment-options/_jcr_content/par/teaser_list_698293789/teaserList_par/teaser_item_1278508733/image.img.582.HIGH.jpg/1533911633208.jpg Innovation

 • Sprayvit M puster u liječničkom i asistentskom elementu
 • Opskrba nasadnih instrumenata LED svjetlom
 • 1. turbinsko crijevo
 • 2 BL ISO C mikromotora
 • Sirosonic TL skidač kamenca
 • LEDview Plus reflektor
 • Do dvije terapeutske stolice po sniženoj cijeni
https://www.dentsplysirona.com/en/explore/treatment-centers/intego/basic-unit/equipment-options/_jcr_content/par/teaser_list_1024194658/teaserList_par/teaser_item_18138634/image.img.582.HIGH.jpg/1533911646128.jpg

Endo

 • Integrirana kontrola okretnog momenta
 • ApexLocator
 • Digitalna knjižica endo instrumenata uklj. Reciproc
 • T1 Line 6L endo koljičnik
https://www.dentsplysirona.com/en/explore/treatment-centers/sinius/equipment-options/_jcr_content/par/teaser_list_19402301/teaserList_par/teaser_item/image.img.582.HIGH.jpg/1533911649772.jpg

Implant

 • Implantološki program sa digitalnom knjižicom implantoloških sistema
 • Integrirani fiziodispenzer
 • BL Implant mikromotor
 • Implant 20:1 kirurški koljičnik
https://www.dentsplysirona.com/en/explore/treatment-centers/teneo/equipment-options/_jcr_content/par/teaser_list_1440689074/teaserList_par/teaser_item_284370462/image.img.582.HIGH.jpg/1533911644333.jpg

Sivision

 • USB priključak na
 • liječničkom elementu
 • Mrežni priključak
 • SiroCam AF+ intraoralna kamera
 • Nosač monitora na stupu reflektora ili tacni
 • 22” AC monitor

Galerija opreme

Lounge presvlake
Inovativni materijal daje ovim presvlakama dodatni komfor. Za još više izričaja presvlake mogu biti prošivene koncem u jednoj od 5 dostupnih boja.
7” EasyTouch ekran
Veliki ekran omogućuju brzu i preglednu uporabu. Moguće ga je nadograditi integriranim funkcijama za endodonciju i implantologiju. Pri podizanju instrumenta iz utora prikazuju se samo funkcije vezane za taj instrument.
Liječnički element
Sadrži čak 6 utora za instrumente + opcijski držač za intraoralnu kameru. Priključci za apeks lokator i fiziodispenzer izuzetno su pristupačni. Element se automatski primiče korisniku pritiskom na nožnu pedalu.
Asistentski element
Sa preglednim funkcijama i mogućnošću integracije polimerizacijske lampe, hidrokoloidnog priključka za uzimanje otisaka i kirurškog crijeva.
Sivision 22” monitor na pomičnom nosaču
RTG, intraoralne snimke, planovi terapija ili opuštajući video mogu se prikaza direktno sa EasyTouch sučelja. Velika tacna daje još više prostora za instrumentarij.
Sivision 22” monitor stupu reflektora
Može se zakretati u stranu i naginuti prema dolje kako bi pacijent imao optimalan pregled medija koji se prikazuje na velikom ekranu.
Hugo Manual Plus i Hugo Freehand stolica
Najbolje od najboljeg. Hugo stolice ergonomski su oblikovane i prilagođavaju se tijelu i pokretima korisnika. Sa ili bez prstena za noge ili sa prstenom za namještanje visine.
Priključci za vanjske uređaje
Za uređaje poput pjeskare ili skidača kamenca. Sadrži priključke za struju, zrak i vodu.
Integrirana pumpa za fiziološku otopinu
Sa regulacijom protoka tekućine i jednostavnim sistemom za postavljanje cjevčice. Dolazi i sa stalkom za fiziološku otopinu.
Heliodent Plus intraoralni RTG
Montiran na stupu reflektora. Ekstra kompaktna izvedba ne zauzima dodatni prostor a omogućuje optimalan pristup pacijentu.
SiroCam AF+ kamera
Sa automatskim fokusom i rezolucijom od 1276 x 796. Glatkih je površina koje se mogu dezinficirati.
LEDview Plus reflektor
Sadrži 4 polikromatske LED-ice kvalitete danjeg svjetla ukupne jačine 40.000 luksa koje mogu mijenjati intenzitet i temperaturu boje, dok beskontaktni senzor omogućuje higijensko rukovanje.

TENEO – popis opcija

Pošaljite upit za ovaj proizvod: