Cercon ht ML – Cercon multilayer diskovi iz Dentsply Sirone za mostove do 14 članova

Dentsply Sirona je proširila portfolio svojih cirkonskih diskova kako bi uključila novi multilayer disk sa unutarnjim gradijentom boja: Novi hibridni multilayer cirkon ili ukratko – Cercon ht ML. Sa prirodnim gradijentom od incizala do dentina, novi partner dokazanih Cercon xt ML diskova je sinonim za visoku estetiku, čvrstoću i brzu izradu mostova do 14 članova.

Dentsply Sirona cirkonski diskovi

Cercon ht ML je visoko translucentni hibridni cirkon sa slojevima različitih nijansi. Pri razvoju Cercon ht ML diskova, znanstvenici su bili posebice fokusirani na visoku estetiku i snagu – na temelju zahtjeva kupaca i više od 20 godina iskustva rada sa cirkonom. Rezultat je hibridni cirkon za monolitne restauracije od pojedinačnih krunica do 14-članih mostova. To je postignuto kombinacijom ekstra i visoko translucentnog cirkona u specijalnoj strukturi slojeva u disku.

Visok snaga – za mostove do 14 članova

Sveukupno, četiri sloja je integrirano u disk: dentinski (1200 MPa, dokazani Cercon ht), dva tranzicijska sloja, i incizalni (750 MPa, dokazana Cercon xt ML estetika). Nevezano za visinu diska, mostovi se mogu sigurno pozicionirati sa njihovim konektorima u visoko izdržljivom dentinskom području, dok incizalna strana ostaje u estetskoj zoni.

Zajedno, struktura slojeva čini bojanje restauracija izrađenih od Cercon xt ML-a nepotrebnim zbog prirodnog gradijenta boja od incizala do dentina koji je sličan prirodnom zubu, čak i kod monolitnih modela. U pravilu, jedini dodatni proces je glaziranje i pečenje.

Kao rezultat, laboratorij će imati benefite od točnosti boje zahvaljujući provjerenoj True Color tehnologiji i ujednačene temperature sinteriranja Cercon diskova. To pojednostavljuje i ubrzava proces sinteriranja u laboratoriju. Novi multilayer cirkon dostupan je u 16 VITA boja + BL2.

Savršen izbor za fleksibilnost i isplativost

Cercon ht ML proširuje izbor indikacija Cercon multilayer diskova sa svojom nešto manjom translucencijom u dentinskom području u usporedbi sa Cercon xt ML i nudi određene benefite kao ekstra translucentni multilayer materijal, posebice u anteriornom području, ovisno o stupnju diskoloracije batrljka koji se prekriva i debljini stjenki restauracije. Pouzdanost boja Cercon multilayer diskova, veliki izbor indikacija za monolitne restauracije i standardizirani proces sinteriranja stvaraju snažan tim za izvrsna multilayer rješenja.

Za laboratorije, to znači visoki stupanj fleksibilnosti za dobivanje željenih restauracija i efikasan proces izrade u laboratoriju.

Cercon ht ML sa standardnim promjerom diska od 98 mm je dostupan u različitim visinama i pogodan je za korištenje u svim vodećim glodalicama. Nadalje, inLab MC X5 korisnici imaju značajan benefit od procesa izrade prilagođenom Cercon diskovima. Cercon ht ML se može odabrati u knjižici materijala u inLab CAM Softveru od verzije 20.0.1. Opcijski, informacije poput naziva diska, boje, visine, LOT broja i stupnja smanjivanja mogu se brzo i pouzdano unijeti skeniranjem QR koda web kamerom. Ovisno o estetskim i funkcijskim zahtjevima, multilayer restauracije mogu se fleksibilno pozicionirati u softveru u svim smjerovima.

Cercon ht ML je dostupan odmah a više informacija možete pronaći na:

Cercon diskovi – Unidental d.o.o.