CEREC MTL Zirconia: izvrsna snaga, odlična estetika i jednostavna obrada

Jednoposjetna digitalna stomatologija postala je važna opcija terapije za stomatologe. U tom kontekstu potpuno keramičke restauracije napravljene od estetskog cirkona igraju značajnu ulogu. Dentsply Sirona i VITA Zahnfabrik predstavljaju novi materijal za tu namjenu. CEREC MTL Zirconia donosi visoki nivo estetike i lakoću obrade uz snagu po kojoj je cirkon poznat a sve to u višeslojnom crikonskom bloku sa gradijentom.

Kod odabira restaurativnog materijala, izdržljivost, snaga i estetika, kao i jednostavnost obrade, među najbitnijim su kriterijima. Do sada, jedan od tih kriterija morao je biti priotiziran kod odabira materijala – najbolja estetika bi se često mogla postići kompromitiranjem snage. Kada pričamo o izradi čvrstih restauracija, 82% stomatologa odlučuje se za cirkon, što dovodi do kompromisa u pogledu estetike.

CEREC MTL Zirconia je cirkon obogaćen itrij oksidom koji ne ostavlja baš ništa za još poželjeti. Ključni faktor kod razvoja i proizvodnje je specijalna tehnologija bojanja koja se sastoji od višeslojnog gradijenta boja. Ova višeslojna tranzicijska tehnologija rezultira u vrlo prirodnoj estetici. Gradijent boja bez jakog prijelaza u bloku čini važan doprinos k tomu. Ova značajka čini CEREC MTL Zirconiu istinskom inovacijom i izvrsnim izborom za mostove i krunice u anteriornoj i posteriornoj regiji, kao i za inleje, onleje i ljuskice.

Savojna čvrstoća u tri točke od više od 850 MPa osigurava vrlo veliku snagu, što omogućuje minimalno invazivnu preparaciju krunice sa debljinama stjenke od 0.6 mm. To omogućuje izradu filigranskih ljuskica i veću prezervaciju prirodne zubne supstance kao i fleksibilniji dizajn restauracije.

Protetika u ordinaciji uz jednostavan i brz radni proces

Dodatno uz svojstva materijala, obrada je jednostavna i brza. Super Fast mod CEREC Primemill glodalice omogućuje izradu krunice od CEREC MTL Zirconie u samo 5 minuta. Naknadno sinteriranje u  CEREC SpeedFire peći traje 18-21 minuta, o opcionalno glaziranje samo 9 minuta. Na kraju se restauracija cementira bez potrebe za adhezivnim cementom što čini ovaj materijal idealnim za ordinacijski spektar izrade restauracija.

Prvi korisnici CEREC MTL Zirconie izrazili su veliko zadovoljstvo materijalom i nevjerojatno laganim putem do izvanredne estetike. “Izvrsno usklađivanje sa najčešćim VITA klasičnim nijansama boja čine odabir boja vrlo jednostavnim” govori Dr. Dirk Ostermann iz Hanovera, Njemačka. “Visoka translucencija i prirodni gradijent boja čine materijal realnim odabirom i u anteriornoj regiji.”

Veliki portfolio materijala za CEREC restauracije

Portfolio blokova iz Dentsply Sirone za CEREC restauracije uključuje i staklo-keramiku (CEREC Tessera) i razne blokove od cirkona (CEREC Zirconia+) a sada je kompletiran sa pravim multi talentiranim blokovima za restauracija zuba u različitim regijama usta.

“Uz CEREC MTL Zirconia, zaokružili smo naš ponudu CAD/CAM blokova od staklo keramike i cirkona sa estetskim cirkonom.,” objašnjava Mathias Kraus, podpredsjednik restorativnog marketinga u Dentsply Sironi. “Na ovaj način, najviši zahtjevi pacijenata u pogledu estetike i snage mogu se zadovoljiti istodobno.”

CEREC MTL Zirconia je rezultat suradnje između proizvođača VITA i Dentsply Sirona. “Uz ovu inovaciju, uspjeli smo u kombiniranju idealnih zahtjeva glede estetike, lakoće obrade i pouzdane snage,” objašnjava Bernd Schnakenberg, voditelj globalne prodaje i marketinga u VITA.

Više informacija o CEREC MTL Zirconia blokovima možete pronaći ovdje.