“Flow Power” uz Lunos® – premium brend iz DÜRR DENTAL-a: Siguran i efikasan tretman pjeskarenja uz dobar osjećaj

PROFILAKSA

Sada, više no ikad, dentalne ordinacije moraju davati posebnu pozornost kako bi osigurali da svi tretmani i rad budu izvedeni uz savršenu higijenu – sigurno i na način da se zaštite od rizika infekcije. Prvenstveno kako bi se stvorila sigurnost za osoblje, ali i da se sigurnost proširi i na pacijente. To je posebice bitno kada se radi o profesionalnom čišćenju zubi pjeskarenjem gdje se pacijent mora osjećati udobno, sretno i sigurno tijekom tretmana. Tu, Lunos® sistem za profilaksu nudi široki izbor proizvoda kako bi pomogao sa svim aspektima profilaktičnog tretmana. Željeli bismo posebice istaknuti proizvode koji osiguravaju efikasno a ugodno pjeskarenje: MyLunos® pjeskaru i Lunos® Prophy Gentle Clean i Perio Combi prahove.

MyLunos® pjeskara može se rastaviti u individualne dijelove i pogodna je za kompletno reprocesiranje bilo ručno ili automatski u uređaju. Rezultat toga je jedinstveni koncept higijene koji svojim dizajnom daje snažnu higijensku platformu. Savršeno balansirana drška čini ergonomski rad bez zamora. Zamjenjiva komora za prah štedi vrijeme i daje veliku fleksibilnost. Spremnik se može brzo i jednostavno zamijeniti direktno na dršci, izbjegavajući neugodnost punjenja spremnika usred tretmana i sprječava duge prekide u radu. Dodatno, to znači da ordinacije mogu pripremiti dovoljan broj spremnika za prah za cijeli dan. Spremnici dolaze u pet različitih boja: plava, narančasta, menta zelena, boja višnje i ljubičasta. Te različite boje mogu se koristiti kako bi se organizirali i planirali profilaktični tretmani. Na primjer, boje spremnika za prah mogu se dodijeliti različitim ordinacijama, ili prema vrsti praha koji se koristi.

Lunos® Prophy Gentle Clean i Perio Combi su prahovi najnovije generacije nisko abrazivnih prahova za profilaksu. Sastoje se većinom od disaharid trehaloze koje je izuzetno topiva u vodi. Kao abrazivni materijal, trehaloza je posebice nježna na površini, ali svejedno daje izuzetnu snagu čišćenja. To ne samo da čini sve skupa udobnijim za pacijenta, nego i osigurava da je tretman što manje invazivan. Dodatno, izuzetna topivost trehaloze u vodi štiti sukcijski sistem i čuva mu vrijednost.

Svako ima različit ukus i različite preference, a mnogi profilaktični pacijenti pate od alergija. Prema tome, u generalnom komforu i blagostanju pomaže im ukoliko im se ponude opcije tijekom profilaktičnog tretmana u izboru različitih okusa – ili da se odluče za neutralan okus – svakom prema njihovoj želji.

Lunos® Prophy Gentle Clean prah dostupan je u Neutral (za pacijente sa rizikom od alergije), kao i Orange, Spearmint i Wild Berry okusima. Uz veličinu zrnca od 65 μm, pogodan je za supragingivalno čišćenje i uklanjanje vanjske diskoloracije.

Uz veličinu zrnca od 30 μm, Lunos® Prophy Perio Combi prah je ‘jedan-za-sve’ prah koji je posebno pogodan za recidivne aplikacije. Pogodan je za subgingivalno uklanjanje biofilma i za supragingivalno čišćenje i uklanjanje lakih diskoloracija. Proizvod je neutralnog okusa te je posebice pogodan za pacijente koji reagiraju na arome prahova s okusima.