Maillefer: 130 godina preciznosti i inovacije u endodonciji

Maillefer slavi godišnjicu: 1889. godine, Auguste Maillefer, stomatolog i bivši urar, započeo je izradu svojih instrumenata koji bolje odgovaraju njegovim potrebama i potrebama njegovih kolega, što je označilo početak višeg standarda njege pacijenata. Maillefer je brand iz Dentsply Sirone i smatra se vodećom globalnom firmom po pitanju terapije korijenskih kanala.

Maillefer 130 godina preciznosti i inovacije u endodonciji

Danas, Maillefer je vrlo važan Dentsply Sirona Endodontics brend. Već 130 godina, Maillefer ne samo da je bio jedna od najvećih firmi orijentiranih na endodonciju, već i jedan od najvećih poslodavaca u kantonu Vaud, sa više od 750 zaposlenih. Veliki dio integriranih rješenja i inovativnih proizvoda koje Dentsply Sirona nudi u području endodoncije, proizvode se u tvornici u Švicarskoj. A uz kontinuiranu inovaciju, to uvelike doprinosi stalnom razvoju Dentsply Sirona Endodontics divizije. U Mailleferu, inovativne ideje i optimizirana rješenja stvaraju se i proizvode kako bi se poboljšao klinički uspjeh endodontskih terapija.

Maillefer ima vlastiti inženjerski tim koji razvija prilagođene strojeve kako bi poboljšali proces proizvodnje instrumenata u tvornici. Tim se sastoji od 40 ljudi, uključujući vrlo iskusne inženjere koji stvaraju sofisticirane proizvodne sisteme sa kontrolom kvalitete. Osmišljeni specijalno za proizvodnju dentalnih instrumenata, strojevi su puno napredniji u usporedbi sa ostalim na tržištu. Sa vlastitom proizvodnjom strojeva,  znanje o proizvodnji strojeva ostaje u kući. Mailleferovo iskustvo iz prve ruke u stomatologiji i osiguranje kvalitete kroz vlastitu proizvodnju omogućuje firmi da ponudi stomatolozima jedinstvena rješenja na koje se mogu osloniti. Rezultat toga je da Mailleferovi kupci imaju kompetitivnu prednost.

Kontinuitet inovacija

Auguste Maillefer bio je inspiriran ranom realizacijom da instrumenti koji su se tada koristili nisu bili napravljeni sa stvarnim razumijevanjem stomatologije. Kombinirajući njegove tehničke vještine i kliničko znanje, bio je jedan korak ispred drugih proizvođača osmišljavajući visoko inovativne i tehnološki napredne instrumente, kako za sebe tako i za svoje kolege. Globalni pristup naprednoj, specijaliziranoj i pouzdanoj endodontskoj terapiji kao i trenutna ekspertiza Maillefera, ne bi bile moguće bez radova ranog istraživača Augusta Maillefera.

Od svog osnutka, Maillefer je kontinuirano radio na razvoju svojih rješenja i usluga. To je bilo moguće zahvaljujući suradnji sa kompanijom Dentsply, koja je omogućila širenje na internacionalno tržište, a zatim i sa Sironom, koja je značajno povećala pristup korisnicima. Inovacija leži u Mailleferovim genima i kompanija je oduvijek bila u mogućnosti rekonstruirati se kako bi ostali veliki igrač na dentalnom tržištu. Danas, Maillefer proizvodi više od 1 milijuna instrumenata na dan za korisnike diljem svijeta.

Maillefer/Dentsply Sirona Endodontics instrumenti odličan su primjer razvoja proizvoda sa Švicarskom preciznošću. ProTaper i WaveOne Gold linije instrumenata, nude stomatolozima optimalnu potporu pri preparaciji kanala zahvaljujući njihovoj visokoj otpornosti i performansama instrumentiranja. Novi TruNatomy koncept terapije nudi stomatolozima izvrsnu opciju preparacije kanala i uključuje sve instrumente i materijale za jednostavnu i predvidljivu terapiju.

Dr. Clifford J. Ruddle koji je u suradnji sa Mailleferom pomogao u osmišljavanju ProTaper i WaveOne Gold sistema endo instrumenata kaže: “Poprilično sam siguran da 1889. Švicarski osnivač Maillefera nije mogao ni zamisliti kako će ta firma izgledati za 130 godina. Koliko značajan utjecaj je taj brend imao i nastavlja imati u međunarodnoj stomatologiji. Tijekom godina, bila je iznimna čast biti dio Maillefer tima koji je osmislio nekoliko endodontskih sistema. Mailleferov genij i njegova mašta u stvaranju plemenitih, inovativnih i krajnje korisnih proizvoda besprijekorne kvalitete omogućio je kliničarima da poboljšaju njegu pacijenata i transformira njihove živote”.

Maillefer je u rujnu 2019. godine proslavio 130 godina postojanja. Više informacija o Maillefer endo sistemima možete pronaći ovdje.