Implanto-protetski materijali

Dentsply Sirona CEREC

Dentsply Sirona – Implanto-protetski materijali

Moći komforno žvakati i pritom imati prirodan izgled – to je svakako najveća želja pacijenata sa zubnim protezama. I mnogo je godina ta potražnja za funkcionalnim, estetski savršenim protezama bila adekvatno udovoljena implanto-protetskim zahvatima. Osim očuvanja koštane strukture, koja je medicinski neprocjenjiva, emocionalna i praktična korist pacijenata oslanja se na pogodnost tih dentalnih proteza.

Jednostavna izrada uz inLab

  • Kirurški vodiči za veću sigurnost uz navođenu kirurgiju
  • Suprastrukture uz izlazne profile prilagođene pacijentima

PMMA blokovi i diskovi za kirurške vodiče

Uz inCoris PMMA možete stvarati kirurške vodiče sa jednim ili više kanala direktno u Vašem laboratoriju uz preciznu inLab MC X5 glodalicu. Za CEREC ili inLab MC XL glodalice dostupan je CEREC Guide Bloc Maxi za pojedinačne implantacije.

CEREC Zirconia Meso za krunice na vijak

Cirkon oksid materijal je visokih performansi i posebice se ističe zbog izvrsne biokompatibilnosti sa oralnom mukozom, što omogućuje brže srastanje gingive sa restauracijom – na taj način se izbjegava gingivitis, iritacija ili upala mukozne membrane. CEREC Zirconia meso omogućuje Vašim pacijentima prvorazredne cirkonske krunice na vijak u samo jednoj posjeti.

Blokovi su dostupni u nijansama A1, A2, A3 i A3,5 i pristaju na sve Dentsply Sirona TiBase-ove.

inCoris ZI Meso za prilagođene abutmente

Potražnja za estetski savršenim implantatima raste iz dana u dan. Provjereni cirkonski abutmenti izrađeni u CEREC sistemu omogućuju Vam da udovoljite željama pacijenata koji žele prirodan izgled potpuno keramičkih restauracija.

inCoris ZI Meso blokovi dostupni su u veličinama S i L i dvije nijanse F0.5 i F2 .

Dentsply Sirona CEREC

TiBase i ScanPost

TiBase titanijska je baza za Dentsply Sirona CAD/CAM sistem. Dostupna je za različite implantološke sisteme sa različitim promjerima i dolazi u pakiranju sa abutmentskim vijkom. Potpomaže ekonomičan radni proces i izradu prilagođenih abutmente u ordinaciji.

Ovisno o kojem se implantološkom sistemu radi, dostupan je odgovarajući Dentsply Sirona ScanPost kako bi se mogla snimiti situacija u ustima pacijenta sa CEREC Bluecam, Omnicam ili Primescan skenerom. Na ScanPost stavlja se Scanbody dok se za završnu restauraciju postavlja odgovarajući TiBase.

ScanPost + Scanbody -> TiBase -> Cirkonski abutment ili restauracija

Dentsply Sirona CAD CAM materijali

Scanbody

Kako bi se mogla snimiti implantološka situacija u ustima, na TiBase ili ScanPost postavlja se Scanbody referentna kapica koju zatim CEREC Bluecam, Omnicam ili Primescan intraoralni skener može lakoćom uhvatiti.

Dentsply Sirona CEREC

Pregled proizvoda sa narudžbenim kodovima

Pošaljite upit za ovaj proizvod:

  • Hidden