Tamo gdje se inovacija susreće s fascinacijom: Nova stomatološka jedinica Axano postavlja novi standard za pametnu digitalnu stomatologiju.

Dobar je osjećaj biti na najljepšem radnom mjestu na svijetu: Axano, nova stomatološka jedinica iz Dentsply Sirone nudi upravo to svojim modernim dizajnom, intuitivnim konceptom rada i pametnom digitalnom kontrolom. Impresionira brojnim inovacijama koje tretman čine učinkovitijim, lakšim i još ugodnijim.

Dentsply Sirona Axano

Grčka riječ Axano – u prijevodu znači povećati, rasti, proširiti – bila je inspiracija za naziv nove stomatološke jedinice iz Dentsply Sirone. Axano je simbol naprednog razmišljanja, kontinuiranog poboljšanja i rasta – zahtjev koji stomatolozi imaju za vlastiti rad i koji Dentsply Sirona ispunjava s novom stomatološkom jedinicom. Inspiracija iz svijeta modernog dizajna, prikupljene želje korisnika, povratne informacije iz stvarnog života iz stomatološke ordinacije: sve se to pretočilo u razvoj Axana. Rezultat je stomatološka jedinica koja postavlja nove standarde u dizajnu, konceptu rada i digitalnim funkcijama, istodobno, Axano zamjenjuje proslavljeni Teneo u obitelji proizvoda.

Dizajn koji poboljšava performanse

Već na prvi pogled, Axano nudi visokokvalitetno radno mjesto za stomatologa i asistenta. Dizajnerske inovacije centra za liječenje, koje su na prvi pogled ilustrirane u internetskom časopisu TrenDS, dobro su promišljene i nude inteligentna rješenja. Integrirano ambijentalno svjetlo, na primjer, postavlja naglaske u boji i pojedinačno nadopunjuje koncept osvjetljenja ordinacije. Ujedno, neizravna LED rasvjeta vizualizira higijenski proces. Još jedan vrhunac je veliki grafički zaslon osjetljiv na dodir, koji kombinira najnovije standarde dizajna s intuitivnim, praktičnim upravljanjem – usporedivo s onim na pametnom telefonu. Axanovi visoki standardi dizajna naglašeni su velikim izborom boja presvlaka i izbornim Lounge presvlakama. Axano je već nagrađen za svoj dizajn. Nedavno je novi centar za liječenje dobio renomiranu nagradu Red Dot Award 2022 u kategoriji “Dizajn proizvoda”.

Optimizirani tijek rada za učinkovite zahvate

Komfor igra ključnu ulogu u Axanovom radnom konceptu. Dodatno su optimizirani kako bi zahvat postao još više ergonomskim i efikasnijim. Na primjer, motorizirana bočna klizna traka sa integriranim LED osvjetljenjem uvijek stavlja liječnički element nadohvat ruke. Sada se može i individualno namjestiti po visini kako bi se uvijek mogla zauzeti ergonomska pozicija. Liječnički i asistentski element, kao i tacna, mogu se pozicionirati neovisno jedni o drugom te omogućuju fleksibilno prebacivane iz rada u timu u samostalni rad. Klinička sigurnost koja se nudi kliničaru uz endo i implantološke funkcije integrirane u Axano, omogućuju lak prelazak između dijagnoze, konzultacija i zahvata. Moderna komunikacija sa pacijentima je također dio savršenog radnog koncepta u Axanu. Zahvaljujući integriranoj kameri i 22” monitoru, intraoralne snimke, CBCT snimke i videozapisi mogu se prikazati direktno na stomatološkoj jedinici i prodiskutirati sa pacijentom.

Digitalno iskustvo: individualno upravljanje procesima

Uz Axano, inovativne digitalne funkcije omogućuju više od intuitivnog i praktičnog rada. Stomatološka jedinica također se može individualno konfigurirati putem novog zaslona osjetljivog na dodir: tipke i funkcije mogu se organizirati na korisničkom sučelju po želji pomoću povuci-i-ispusti metode i tako prilagoditi osobnim preferencijama.

Dr. Martin Weber, stomatolog specijalist za oralnu kirurgiju iz Darmstadta, Njemačka, smatra Axano uspješnim daljnjim razvojem stomatološke jedinice iz Dentsply Sirone: “Dizajn izgleda ugodno poznato, digitalni tijek rada pokazao se jednostavnim i praktičnim,” ispitivač opisuje svoje iskustvo. “Odlučujući čimbenik za mene je to što se ne moram posebno prilagođavati stomatološkoj jedinici; mnoge stvari su same po sebi razumljive – tako bi i trebalo biti.”

Korisnici Axana također se mogu osloniti na koherentan cjelokupni koncept kada je u pitanju usluga. Online registracija osigurava da korisnik može instalirati ažuriranja sustava, osim toga, servisni tehničar može daljinski pristupiti stomatološkoj jedinici kako bi analizirao zahtjeve za servisiranjem. Axano servisni softver pruža dodatnu sigurnost: nudi detaljan pregled servisne i higijenske povijesti jedinice.

„Razvoj Axana bio je usredotočen na različite aspekte, ali prije svega na potrebe naših kupaca“, naglašava prof. Rainer Seemann, potpredsjednik Globalnog kliničkog istraživanja u Dentsply Sironi. Seemann je i sam stomatolog i zna što je važno u svakodnevnom liječenju. “Dva najvažnija pokretača zadovoljstva stomatološkom jedinicom su integracija i pouzdanost. Axano postavlja nove standarde u oba zahtjeva — kroz besprijekorne i učinkovite koncepte rada i moćnu digitaliziranu uslugu. Uz Axano, stomatolozi su ovlašteni da se u potpunosti usredotoče na svoj zanat i liječenje svojih pacijenata, u konačnici ostvarujući puni potencijal rasta svoje prakse.”

Dodatne informacije možete pronaći na web stranici Axano.