CEREC Primemill od sada još svestraniji i prilagođeniji za izvrsne rezultate i izvrsnu kvalitetu izrade u ordinaciji

Novi nadogradnja za CEREC sistem: CEREC Primemill jedinica za glodanje i brušenje, koja je predstavljena prije godinu dana, nastavlja osvajati korisnike sa svojom brzom i lakom izradom nadomjestaka u ordinaciji. Dentsply Sirona kontinuirano teži unaprjeđenju svojih rješenja uzimajući u obzir feedback od strane korisnika. Uz nekoliko dodataka, CEREC Primemill sada daje još veću vrijednost CEREC sistemu u pogledu materijala, performansi i jednostavnosti uporabe.

Dentsply Sirona CEREC Primemill
CEREC Primemill

CEREC Primemill podigao je CEREC sistem na novi nivo kvalitete prije godinu dana kada je predstavljen: Ordinacijski CAD/CAM sada je brži, nudi veći izbor materijala, lako je raditi s njime i osigurava izvrsne rezultate. CEREC korisnici u više od 50 zemalja već uživaju u benefitu rada sa novom jedinicom.

Dentsply Sirona nedavno je predstavila CEREC SW 5.1.3 update, koji uključuje 17 novih materijala za CEREC Primemill uključujući PMMA za kirurške vodiče i blokove za mostove. Uz ovaj update ukupno je 49 različitih materijala od 9 različitih proizvođača validirano za rad sa glodalicom. Restauracije se sada mogu izraditi sa lakoćom uz veliki izbor materijala uključujući feldspat, hibrid i staklo keramiku, litij disilikatnu keramiku, cirkon, PMMA i kompozite.

Uz ovaj update, poboljšala se jednostavnost korištenja, funkcionalnost i stabilnost – bazirani na cijenjenom feedbacku od strane prvih korisnika. Rezultat je postignut jednostavnim ažuriranjem softvera. Ovaj update zahtijeva pred instaliranu verziju CEREC SW 5.1.2.

Daljnja poboljšanja u profitabilnosti uz CEREC

Dodatno, uz razvoj na kliničkom području, također ima puno prednosti i u profitabilnosti. To uključuje i uštedu na vremenu u procesu glodanja i brušenja u usporedbi sa prijašnjim glodalicama. Uz CEREC Primemill, restauracije, posebice one izrađene od cirkona, mogu se glodati još i brže zahvaljujući novim alatima i novoj tehnologiji, što u konačnici ima utjecaj na uštedu vremena u cjelokupnom procesu. Mogućnost izrade restauracija sa visokom preciznošću uključuje i brušenje cirkona u Super Fast načinu rada u samo 5 minuta što otvara vrata za još efikasniju izradu keramičkih restauracija.

CEREC Primemill primio je Red Dot Design Award nagradu za dizajn proizvoda u 2020. Žiri je bio posebice impresioniran sa dinamičkim dizajnom i intenzivnim crno-bijelim kontrastom što naglašava efikasnost i preciznost glodalice. Red Dot Award je jedno od najprestižnijih natjecanja u svijetu dizajna.

“Razvili smo novu komponentu CEREC sistema i time uspostavili novi sistem koji je savršeno usklađen – i u pogledu dizajna i u pogledu funkcionalnosti ” rekao je Dr. Alexander Völcker, podpredsjednik Dentsply Sirona CAD/CAM grupe. “Ponosni smo na našu CEREC Primemill glodalicu jer je savršena za sadašnjost i pripremljena za ono što planiramo – a to smo pokazali dodavanjem novih funkciju u novom ažuriranju softvera. Ovaj sistem raste sa novim mogućnostima i  spreman je za novu dimenziju – potpuno novi CEREC.”

Više informacija o CEREC Primemill dostupno je ovdje.