inLab MC X5 glodalica

Dentsply Sirona inLab MC X5 – Efikasna i fleksibilna

inLab MC X5 je univerzalna 5-osovinska glodalica za mokru i suhu izradu blokova i diskova. Osmišljena je kako bi udovoljila zahtjevima labosa i fokusira se na ekonomski i efikasan proizvodni proces.

Imati ćete benefit u odabiru velikog broja visoko kvalitetnih materijala iz Dentsply Sirone i njezinih CAD/CAM partnera u izradi materijala za koje je radni proces inLab MC X5 glodalice optimiziran.

Zašto odabrati inLab MC X5?

✅ Univerzalna

inLab MC X5 može se koristiti za suhu ili mokru obradu ovisno o materijalu i indikaciji. Više od 30 godina iskustva u mokroj obradi staklo keramike čini ovu ultimativnu profesionalnu glodalicu idealnim odabirom za mokru izradu potpuno oblikovanih restauracija od monolitnih materijala završne snage. Naizmjenični rad između mokre i suhe izrade, npr. između staklo keramike i cirkona, brz je i jednostavan.

✅ Veliki izbor indikacija

Izbor aplikacija za inLab MC X5 glodalicu omogućuje dentalnim labosima produktivno korištenje njihove opreme. Obradiva visina diska i postavljanje kutova nude fleksibilnost u proizvodnji restauracija sa implantatima sa različitim kanalima za šaraf ili abnormalno oblikovanim batrljcima.

Otvorena

Savršeni je dodatak za rad sa komponentama inLab sistema – inEos X5 ekstraoralnim skenerom i inLab softverom ali može se koristiti i za obradu STL podataka o restauraciji, uključujući restauracije sa pristupnim kanalom za šaraf implantata. Sa svojim vlastitim CAM modulom, uređaj se može fleksibilno spojiti sa drugim CAD sistemima.

Veliki izbor aplikacija

Izbor aplikacija za inLab MC X5 glodalicu omogućuje dentalnim labosima produktivno korištenje njihove opreme. Obradiva visina diska i postavljanje kutova nude fleksibilnost u proizvodnji restauracija sa implantatima sa različitim kanalima za šaraf ili abnormalno oblikovanim batrljcima.

Značajke

inLab MC X5 tehnologija

inLab MC X5 koncept zamjene svrdla

Potpuno automatski sistem za zamjenu svrdla može se opremiti da šest svrdla po proizvodnom procesu. Magazin za svrdla može se pripremiti prema zahtjevima materijala i njime se upravlja preko inLab CAM softvera. Inteligentan alat za odabir svrdla optimizira radni vijek svrdla i smanjuje vrijeme bez rada. Svrdla, magazin za svrdla i inLab CAM softver nude dodatnu lakoću uporabe i sigurnost zahvaljujući kodiranju bojom ovisno o klasi materijala.

inLab MC X5 diskovi

Diskovi i blokovi

inLab MC X5 obrađuje standardne diskove (Ø 98.5 mm, do 35 mm visine) kao i blokove. Potrebno je samo nekoliko sekundi za promjenu između diskova i blokova. Posebno osmišljen multi-blok držač može držati do 8 različitih blokova istodobno kako bi se maksimizirala proizvodnja čak i kod nekoliko pojedinačnih restauracija.

inLab MC X5 spindle touch

Spindle Touch tehnologija

Unikatna Spindle Touch tehnologija inLab MC X5 glodalice otkriva položaj restauracije sa najvišom preciznošću. To osigurava efikasnu uporabu materijala i optimalnu izradu mezostruktura kao i titanijskih abutmenta od prefabriciranih cilindara.

inLab MC X5 koncept

Koncept jednostavnog čišćenja

Visoko kvalitetan dizajn unutrašnjosti inLab MC X5 glodalice uključuje glatke površine i zaobljene konture. To smanjuje nastajanje naslaga čineći uređaj jednostavnim za čišćenje. Inteligentni koncept sukcije, magazin za svrdla sa automatskim poklopcem i čišćenje putem softvera osmišljeni su kako bi učinili Vaš posao jednostavnijim.

Dodatni proizvodi

inLab MC X5  CAD CAM

Vrhunski CAD/CAM materijali

inLab MC X5 je univerzalan uređaj za obradu cirkona, polimera, kompozita, voska i sinteriranog metala, kao i staklo keramike i hibridnih materijala. Dentalni laboratorij ima gotovo neograničeni izbor materijala na odabir. Izaberite između vlastitih Dentsply Sirona materijala ili velikog izbora materijala proizvođača koji su adaptirali materijale za obradu u inLab MC X5 glodalici.

inLab MC X5 svrdla

Ovisno o tome da li se radi o mokrom ili suhom glodanju, koriste se različita svrdla. Geometrija rezanja i premaz dijamantnih i karbidnih svrdla optimizirani su za različite indikacije i materijale i osiguravaju izvanredne rezultate obrade površina i margina. Presvučena svrdla za glodanje cirkona imaju značajno duži radni vijek u odnosu na svrdla koja nisu presvučena i omogućuju glađe površine.

inLab CAM softver

Pametno pozicioniranje u materijalu

Za efikasnu iskorištenost i optimalnu preparaciju, inLab CAM softver pozicionira restauraciju u disku prema Vašim specifikacijama. Softver uzima u obzir i prethodno pozicionirane objekte u disku. Korisnici mogu napraviti izmjene bez restrikcija – za maksimalnu fleksibilnost i prema individualnim željama.

inLab MC X5 CAM softver
inLab MC X5

Provjera debljine stjenki

Debljina stjenki objekta može se provjeriti u virtualnom modelu prije glodanja. Sistem prikazuje debljinu stjenki u bilo kojoj točki odabira.

inLab MC X5 cercon

Horizontalno pozicioniranje

Za optimalno pozicioniranje u disku (npr. višeslojnom materijalu poput Cercon xt ML) objekt se može ručno pomaknuti i rotirati u bilo kojem smjeru.

inLab MC X5 kolčić

Pozicioniranje kolčića

Pozicije kolčića inicijalno se postavljaju na ekvator objekta ali se mogu individualno izmijeniti.

inLab MC X5 glodalicu

Prilagođavanje kolčića

Pozicije kolčića mogu se definirati različito prema individualnim zahtjevima: “Standard”, “Thinned”, “Wide Thinned” i “Cut.”

inLab MC X5 restauracija

Nivo detalja

Nivo detalja može se namjestiti u tri nivoa (very high/high/low) što odlučuje koje će se svrdlo koristiti u radu. Namještanje načina rada (fast/rough/smooth) definira vrijeme izrade i ima utjecaj na teksturu površine restauracija. Rezultati izrade mogu se simulirati.

inLab MC X5 PDF

Sigurnost dokumentiranja

Funkcija arhiviranja PDF-a nudi slijedivu dokumentaciju o restauracijama i narudžbama koje su izrađene iz materijala, uključujući naziv i klasu materijala, proizvođača, LOT broj i faktor uvećanja.

Tehnički podaci

Dimenzije (Š x V x D) u mm590 x 810 x 580
Težina 87 kg
Tlak radnog zraka min.7 bar
Potrošnja zraka min. 50 l/min
Nivo buke <63dba
Kinematika
Broj osovina 5
Pomak osovine A 360°
Pomak osovine B +/-30°
Forma materijala 
Blokovido 40 x 19 x 12 mm
Maksimalan broj blokova u držaču8
DiskoviØ 98.5 mm, do 35mm visine
Otvorenost prema materijalima ostalih proizvođačaDa
Management svrdla
Automatska promjena svrdlaDa
Maksimalan broj svrdla u magazinu6
Izmjena magazina putem softveraDa

Povezani proizvodi

Pošaljite upit za ovaj proizvod:

  • Hidden