SICAT Implant

 CBCT RTG

Dentsply Sirona – Planiranje implantata uz Vaš CBCT RTG

SICAT Implant vodi Vas efikasno i jednostavno kroz implantološko planiranje – bilo da ste iskusni implantolog ili tek započinjete.

Jednostavna integracija između softvera i hardvera daje Vam jedinstveno iskustvo i efikasnog partnera u radnom procesu. SICAT Implant podržava pravu preciznost i točnost tijekom implantološkog procesa. To pomaže korisniku u iščekivanju mogućih komplikacija i nudi izvjesnost i sigurnost tijekom zahvata.

U kombinaciji sa mnogobrojnim opcijama kirurških šablona, koje se mogu naručiti direktno iz softvera, poslati na izradu u laboratorij ili izraditi u Vašoj ordinaciji uz pomoć CEREC glodalice, imati ćete optimalnu podršku sve do završne protetike na implantatu.

SICAT Implant nudi brojne prednosti pri planiranju implantacije.

Jednostavno i precizno planiranje

Jasno strukturirano korisničko sučelje i intuitivni alati za planiranje daju Vam sve što Vam treba za efikasan implantološki proces. Uz integraciju CEREC podataka, možete vidjeti cjelokupni proces planiranja u realističnim bojama i teksturama – za uistinu jedinstveno iskustvo planiranja na najvišem nivou.

Kirurška sigurnost i izvjesnost

U kombinaciji sa CEREC Guide 2 ili CEREC Guide 3 kirurškim šablonama, možete ponuditi Vašim pacijentima najviši stupanj kliničke preciznosti. Bilo da želite odraditi cjelokupni proces u ordinaciji, u suradnji sa vanjskim laboratorijem ili vanjskim implantološkim servisom, SICAT Implant nudi fleksibilnost u definiranju radnog procesa koji najviše odgovara Vama.

Bolje prihvaćanje terapije

3D vizualizacija pomaže Vašim pacijentima u boljem shvaćanju i prihvaćanju terapijskog plana te poboljšava komunikaciju i sveukupno iskustvo pacijenata.

Korak po korak: Implantologija uz SICAT Implant

 CBCT RTG

Priprema: Skeniranje

Uz CEREC skener (Primescan ili Omnicam) međuprostor (uključujući nasuprotne zube) može se skenirati u jako kratkom vremenu. Ovakav radni proces u integriranoj implantologiji koristi informaciju o strukturi kosti i mekom tkivu kako bi osigurao optimalnu preciznost te funkcionalan i estetski rezultat.

1. CBCT snimka i dijagnoza

Za pouzdanu dijagnozu, važno je precizno ispitati kliničku situaciju iz svih perspektiva. Orthophos SL 3D i Orthophos S 3D daju važne podatke potrebne za procjenu kliničke slike, a u kombinaciji sa nagrađivanim Sidexis 4 softverom imate efikasan implantološki radni proces od prvog koraka.

CBCT RTG
CBCT RTG

2. Preklapanje CBCT snimke i CAD/CAM otiska

Ukoliko ste opremljeni sa CEREC skenerom (Omnicam ili Primescan), možete uvesti optički otisak i prijedlog protetskog nadomjeska u SICAT Implant. STL podaci dobiveni od drugih proizvođača također se mogu preklapati sa CBCT snimkom. To omogućuje optimalno planiranje pozicije implantata prema osi restauracije.

3. Označite živac

SICAT Implant nudi jedan od najjednostavnijih alata za mapiranje živca: samo kliknite na prikazani kanala živca te nastavite mapirati živac. Korekcije (pomicanje, brisanje, širenje, itd.) su omogućene u bilo kojem trenutku. Slobodna rotacija prikaza okolo živčanog kanala osigurava optimalno mapiranje.

CBCT RTG
CBCT RTG

4. Odaberite implantat

Uz Dentsply Sirona implantate (Xive, Ankylos, Astra Tech i Atlantis), SICAT Implant nudi jednu od najiscrpnijih knjižnica implantata i abatmena od svih većih proizvođača. Redovna ažuriranja se rade u suradnji sa brojim proizvođačima kako bi izbor implantata bio ažuran.

5. Pozicionirajte implantat

Uz samo nekoliko klikova, implantat je optimalno pozicioniran u softveru. Zahvaljujući 360° rotaciji oko implantata i automatskom upozorenju o koliziji u odnosu na označeni živac i druge planirane implantate, možete brzo i optimalno pozicionirati implantat.

CBCT RTG

6. Pošaljite plan terapije

Uz dodatak ispisa detaljnog izvještaja o terapiji, planiranje se sada može i izvesti kako bi omogućio nastavak dizajniranja predloška na drugom radnom mjestu.

7. Izradite kirurški vodič

Ovisno o Vašim potrebama, postoji nekoliko načina izrade kirurških vodiča kao pomoć pri postavljanju implantata. Možete naručiti vodič iz SICAT servisa direktno iz softvera, poslati ga na izradu u lokalni laboratorij ili ga izglodati direktno na Vašoj CEREC glodalici. To omogućuju fleksibilnost u odabiru preferiranog radnog procesa.

CBCT RTG

Povezana dijagnostička rješenja

Dentsply Sirona je razvila cijelu obitelj softverskih rješenja kako bi poboljšala dijagnozu i mogućnosti liječenja pacijenata:

Pošaljite upit za ovaj proizvod:

  • Hidden